המצרכים :לסירות:
למילוי:
לפטריות:
אופן ההכנה:1 הפטריות: ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל קלות. מוסיפים את השום והתימין וממשיכים לטגן. 2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מצטמצמות. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים. 3 המילוי: מערבבים את הגבינה עם הביצה והמלח. מעבירים לשק זילוף. 4 לוקחים דף פילו וחוצים בסכין לשני משולשים. מורחים חמאה מומסת על משולש אחד, ומניחים עליו את המשולש השני. מגלגלים את המשולש מהבסיס כלפי מעלה עד קצת יותר מחצי הדרך, מביאים את השוליים לאמצע וסוגרים בעזרת קצה המשולש (לא להיבהל, יש סרטון). חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים. סירות פילו ממולאות - הסירות מוכנות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל5 מחממים תנור ל-200 מעלות. 6 מסדרים את הסירות על תבנית מרופדת נייר אפייה וממלאים בתערובת הגבינה. מפזרים מלמעלה את תערובת הפטריות. סירות פילו ממולאות - עם הגבינה, לפני הפטריות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל7 מברישים את הסירות מבחוץ במעט חמאה מומסת ומפזרים גבינה צהובה מגוררת. 8 אופים 20 דקות, או עד שמזהיב יפה. סירות פילו ממולאות - מקרוב | צילום: רון יוחננוב, mako אוכלרון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |