1 מחממים את התנור לחום גבוה מאוד - 220 מעלות.
2 מכניסים את התבנית לתנור כדי שתתחמם היטב. אם יש תבנית ייעודית לפופאוברס מה טוב, אם אין - משתמשים בתבנית מאפינס עמוקה ככל האפשר - ולא מסיליקון!
3 טורפים את הביצים עם החלב. מוסיפים קמח, סוכר ומלח ומערבבים עד שהבלילה אחידה.
4 מוציאים את התבנית ומשמנים את שקעי התבנית בתרסיס שמן.
5 יוצקים מהבלילה עד לשלושת רבעי מגובה השקעים ומפזרים פרמזן מגוררת. מחזירים בזהירות לתנור הלוהט.
6 אופים 20 דקות על חום גבוה, ואז מנמיכים את מעלות התנור ל-180 ואופים עוד 15-20 דקות.
7 מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור והופכים מיד על רשת צינון - כדי שהפופאוברים לא יספגו לחות. מנקבים כל תפיחית פעם-פעמיים בסכין חד, כדי לאפשר לאדים לצאת החוצה ולסייע לפופאוברס לשמור על צורתם.
8 אוכלים מיד.
הורסים | צילום:
רונית בן דוד, sugareat
טיפים חשובים להצלחה:
** המתכון הזה לא עובד עם תבניות סיליקון. תבנית מתכת בלבד.
** החום הוא קריטי. חובה לחמם היטב את התנור עם התבנית מראש, ולא לפתוח אותו במהלך האפייה.
** החלב והביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. אם לא - אפשר לחמם את החלב קלות במיקרו.
** אפשר להכין את הבלילה ערב מראש ולשמור מכוסה במקרר - אבל אחרי האפייה יש לאכול את הפופאוברס מיד.
למתכון המלא בבלוג sugareat
בתיאבון!