1 להכנת הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק למעט החמאה ולשים כחמש דקות עד לקבלת בצק חלק.
2 מוסיפים חמאה לאט לאט, כל פעם 2-3 קוביות קטנות ולשים עד שהיא נטמעת בבצק. לשים עוד 5 דקות אחרי שכל החמאה נטמעת בבצק. מכסים ומניחים במקרר ללילה.
3 מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 5 מ"מ, אורך כ-14 ס"מ ורוחב 6 ס"מ.
4 מורחים על כל מלבן כ-60 גרם מלית. מקפלים לחצי באורך ועוד פעם לחצי ברוחב.
5 שמים את מעטפות הבצק במנג'טים של סופלה חד פעמיים ומניחים בצד עד שהם מכפילים את נפחם.
6 מחממים תנור ל 180 מעלות.
7 מורחים את הבריושים בביצה. על בריוש התפוחים מפזרים סוכר מעורבב במעט קינמון.
8 אופים כ-20 דקות עד שהמאפים מזהיבים ואפויים.
אופציות למליות:
1ריבת רימונים
2 מלית תפוח בדבש: מקלפים ופורסים את תפוחי העץ. מבשלים את התפוחים בסיר בתוספת 50 גרם דבש, רבע כוס מים, מיץ מחצי לימון ומקל וניל עד שהתפוחים מתרככים. קוצצים דק דק.
3 מלית קרם שקדים ודבש: מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרם.