1 לשים במיקסר קמח, סוכר, שמרים, מלח, שמן ומחצית מכמות המים. מוסיפים מים במזיגה איטית רק עד שהבצק מתחיל להיפרד מדופנות הקערה. לשים 10-12 דקות ואם יש צורך מוסיפים עוד מים.
2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומתפיחים אותו בטמפרטורת החדר כשעתיים, להכפלת נפח.
3 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח למלבן באורך התבנית. מגלגלים לרולדה.
4 משמנים מעט את התבנית ומפזרים שומשום בתחתית (לא חובה). מכניסים את הבצק, מכסים בניילון או במגבת ומתפיחים עד שהבצק מתקרב לשולי התבנית אבל עדיין לא מגיע אליהם, 30-40 דקות (עדיין לא סוגרים את המכסה).
5 מקמחים את החלק העליון של הבצק ומניחים עליו רצועה של נייר אפייה באורך וברוחב התבנית. סוגרים את מכסה התבנית ומתפיחים עוד 15-20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 אופים את הלחם כ-55 דקות. מוציאים את הלחם מהתבנית, ואם לא בטוחים שהוא מוכן נותנים לו עוד 20 דקות עד הרשת של התנור (ללא התבנית). מצננים לחלוטין על רשת (ובכל מקרה לא בתוך התבנית).
חתיך גם פרוס. לחם קסטן | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
וכטוסט? וואו | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** הלחם יחזיק היטב בשקית ניילון סגורה למשך 3-4 ימים.
** אפשר לפרוס ולאחסן במקפיא.