פיצה בטאבון: ככה עושים את זה הכי טוב שישפיצה בטאבון היא החלום הפחמימתי האוליטימטיבי, ועם פרוץ טרנד הטאבונים הביתיים נראה שהוא קרוב להגשמה מאי פעם. עכשיו השאלה היא רק: איך עושים את זה בעצם? הכי טוב, תנו לשחר חן להסביר
צילום: שחר חן, FOODIK - אוכל טעים בצ'יק
|
אחרי שלימד אותנו להכין את הבצק המושלם לפיצה, שחר חן מהבלוג המשובח פודיק חולק איתנו את המתכון שלו לפיצה בטאבון, שמבוססת על אותו בצק. אז כן, צריך להתחיל בהכנה יום או יומיים מראש, אבל מי שלא הוציא פיצה מעשה ידיו מהטאבון לא יודע כמה סיפוק עוד יכול להיות לו בחיים האלה. אין לכם טאבון? הכל טוב, תסתכלו בהערות. המצרכים :לבצק (6 פיצות בינוניות):
לרוטב הפיצה:
לטופינג:
אופן ההכנה:1 יום או יומיים מראש מכינים בצק פיצה לפי המתכון הזה. לקראת ההכנה בטאבון מוציאים את הבצק לתפיחה בטמפרטורת החדר. 2 מכינים את הרוטב: מערבים את כל המרכיבים בקערה. אם רוצים טוחנים אותו לקרם חלק. 3 פותחים את הבצק בעזרת האצבעות על משטח מקומח במעט סמולינה. הופכים ופותחים בעזרת האצבעות מהצד השני. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים. אפשר למתוח את הבצק, אבל יש להיזהר שלא יהיה דק מדי. 4 מחממים את הטאבון לפי הוראות היצרן. 5 מפזרים מעט סמולינה על כף הפיצה (המרדה), כדי שהבצק לא יידבק ויוכל להחליק בקלות לתוך הטאבון. 6 מניחים את הפיצה על המרדה ומורחים מעט רוטב עגבניות. מפזרים מוצרלה ותוספות. 7 מכניסים את הפיצה לטאבון לכדקה וחצי, עד שהיא משחימה יפה. חשוב: אם מדובר בטאבון שהלהבה שלו היא רק בצד אחד חובה לסובב את הפיצה בפנים בכל 20-30 שניות ב-90 מעלות, כי שכל הצדדים יקבלו חום ואף צד לא יישרף. טיפים:** אין לכם טאבון? חממו את התנור הביתי לחום הכי גבוה, כשבתוכו אבן שמוט או אפילו רק תבנית תנור הפוכה. זה יעשה את העבודה. במקרה זה אופים את הפיצה 10-15 דקות. ** אפשר להשתמש בקמח רגיל. המתכון מתוך הבלוג פודיק של שחר חן |