בורקס עם בשר - ככה זה נראה אחרי שנותנים ביס | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
1 מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות ואת הבשר הטחון מטגנים עד שהבשר משנה את הצבע מוורוד לחום.
2 מתבלים ומערבבים היטב.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 לוקחים דף פילו ראשון ומברישים אותו בשמן זית (או משמנים בספריי שמן). מניחים אותו הפוך, מסדרים מהמלית בקצה הדף, סוגרים אותו מהצדדים ומגלגלים. את הנחש שהתקבל מגלגלים לצורת שבלול, ומניחים בתבנית התנור.
בורקס עם בשר - שלב הגלגול | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
נשאר רק להבריש בביצה ולפזר שומשום | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
5 ממשיכים ככה עם כל שאר דפי הפילו, ומסדרים יפה בתבנית.
6 מברישים את שבלולי הפילו בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
7 אופים עד שמזהיב, 20-30 דקות.
ועוד אחת אחרונה, סתם כי זה מגרה | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
8 לרוטב: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.
9 מתבלים ומבשלים עוד רבע שעה.
* את הפטריות המשומרות אפשר להחליף בקנויות.
* לרוטב צהוב מחליפים את הפפריקה בחצי כפית כורכום.
* אפשר להחליף את הפילו בבצק אחר.