1 הבצק: מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים. מוסיפים את המים, הביצה והסוכר ולשים 6 דקות. מוסיפים את קוביות החמאה והמלח ולשים עוד כ-4 דקות, או עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק. אם צריך, מוסיפים מעט קמח או מים. מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים את הקערה ומתפיחים במקרר 4 שעות ועדיף למשך הלילה.
2 המילוי: ממיסים את החמאה במחבת גדולה על להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את עלי התרד ומאדים עד שהעלים משנים את צבעם וקמלים. מעבירים למסננת ומצננים לטמפרטורת החדר. סוחטים היטב את התרד (הוא מגיר הרבה נוזלים). מוסיפים את הגבינה והקמח ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
3 עיצוב ותפיחה שנייה: מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומפזרים עליהם מעט קמח. מרדדים כל אחד מהם למלבן דק באורך כ-50 ס"מ וברוחב כ-15 ס"מ. מניחים על כל מלבן חצי מתערובת התרד ומותירים שוליים חשופים של 1 ס"מ מכל צד. מגלגלים כל מלבן לגליל מהודק היטב וסוגרים בצביטה את הקצוות. מאריכים כל גליל בעדינות לאורך של 70-50 ס"מ. מגלגלים כל גליל באופן רופף לשבלול. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה, מקמחים אותו מעט ומניחים שבלול אחד בכל תבנית. מכסים ומתפיחים כשעה.
4 האפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות עם תבנית (או אבן אפייה) בשליש התחתון שלו ותבנית קטנה בתחתיתו. מברישים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים עליהן קצח ומלח גס. יוצקים חצי כוס מים לתבנית שבתחתית התנור כדי ליצור בתנור אדים בתחילת האפייה, מכניסים לתנור תבנית אחת ואופים 40-35 דקות עד שהחלה זהובה וכשנוקשים על תחתיתה נשמע צליל עמום. מצננים על רשת. אופים את השבלול הנותר באותה צורה (ומוסיפים מים לתבנית שבתחתית התנור).
*זמן תפיחה כולל: כ-5 שעות, או לילה במקרר + שעה