1 מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים חמימים, כף סוכר ו-1/4 כוס קמח ומניחים במקום חמים לכ-10 דקות לתסיסה, עד שהתערובת תתחיל לבעבע וייווצר קצף.
2. בינתיים מערבבים את שאר החומרים היבשים בקערה גדולה מאד.
3. אחרי שתערובת השמרים תוססת, מוסיפים אותה לקערה יחד עם 7-6 כוסות מים, שמן וביצים.
(אם משתמשים בשמרים יבשים, פשוט מוסיפים אותם לחומרים היבשים, רק מוודאים שלא יבואו במגע ישיר עם המלח).
4. לשים את חומרי הבצק היטב ידנית או במיקסר עם וו לישה, עד שמתקבל בצק רך, אבל לא דביק מדי, שנפרד מדפנות הקערה. מוסיפים מים ו/או קמח תוך כדי לישה, כדי להגיע למרקם הרצוי.
5. מניחים לעיסה ל-5-10 דקות ולאחר מכן לשים כמה דקות נוספות. שוב מניחים ל-10 דקות ולשים דקה-שתיים נוספות.
4. מרססים את הבצק מלמעלה בתרסיס שמן, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה לשעה לפחות, עד שהבצק יכפיל את נפחו. (אם קריר במטבח, יתארך השלב הזה).
5. חובטים בבצק כדי לשחרר ממנו את האוויר ומניחים בצד להתפחה נוספת. משחררים שוב את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-6 חלקים. ארבעה מתוכם מחלקים למספר הרצועות בו מעוניינים עבור כל חלה.
6. בזמן קליעת החלות מכסים את שני החלקים הנותרים בניילון, כדי לשמור על הלחות ועל מידת התפיחה הרצויה.
7. מכסים את החלות הקלועות במגבת ומניחים לתפיחה ל- 40-35 דקות.
8. מחממים תנור ל-°220 מברישים אותן בחלמון המדולל ומפזרים גרגרים לפי בחירה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למדף האמצעי בתנור (לוקחים בחשבון את גובהן של הכיכרות המוכנות).
9. אופים 10 דקות בחום של-°220, מורידים ל-°190 ואופים 25 דקות נוספות.
10. בזמן ש-4 החלות הראשונות נאפות, קולעים את 2 החלות הנותרות. כך הן יתפחו רק במידה שלא תקלקל את צורתן.
כדי לבדוק אם החלות עשויות, מוציאים מהתנור ומקישים על תחתית הכיכר – היא אמורה להשמיע צליל חלול.כדי למנוע הצטברות לחות על תחתית הכיכרות, מוציאים אותן מיד מהתבנית ומצננים על רשת.
*ללחמניות יספיקו 15-10 דקות בחום הכי גבוה. * אפשר להקפיא חלות, אבל יש לעטוף אותן היטב
גיוון: אפשר לגוון עם סוגי הקמח והשילובים ביניהם – שיבולת שועל, כוסמין, חיטה מלאה. הערך הפחמימתי יהיה מעט נמוך יותר (בשל תכולת הסיבים הגבוהה), אבל הרווח האמיתי הוא לחם בריא יותר. מכיוון שקמח חיטה מלאה הוא דחוס יותר, העיסה תדרוש מעט יותר מים, ושוב: שימוש במחצית הכמות מי סודה ומחצית מים יתן מרקם קל ותפוח יותר