המצרכים :ל-2 כיכרות:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח והשמרים. מוסיפים את המים ומערבבים בכף עץ. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בטמפרטורת החדר לכ-5 שעות. בשלב זה אפשר או לאפות את הלחם, או להכניס את הקערה המכוסה למקרר, שם הבצק יוכל להישמר עד שבועיים. 2 האפייה: מוציאים חצי מהבצק מהקערה (הכמות הזו תספיק לכיכר אחת גדולה למדי), ומחזירים את הקערה למקרר. לשים את הבצק 3-4 לישות על משטח מקומח ויוצרים צורת מלבן בגודל 20 על 30 ס"מ. מקפלים בצורת מעטפה (שליש בצק לכיוון המרכז, ומעליו השליש השלישי). 3 משמנים תבנית לחם ומניחים בפנים את הבצק, כשהתפר כלפי מטה. מכסים שוב, ומניחים לתפיחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחממים תנור ל-230 מעלות. 4 מפזרים מעט קמח על הבצק, וחורצים במרכזו חריץ לאורך בעזרת סכין משוננת (השלב הזה לא הכרחי, אבל בלעדיו התפיחה תהיה פחות סימטרית ויפה). לחלופין אפשר לחרוץ כמה פסים אלכסוניים, כמו בתמונה. 5 אופים 30-35 דקות, עד שהלחם מתחיל להשחים. מניחים להצטנן לחלוטין לפני הפריסה. * מבוסס על מתכון מהאתר FOOD52
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |