1 בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מסננים. מועכים את תפוחי האדמה עם 4-5 כפות שמן (אפשר גם זית), מתבלים ומניחים בצד.
2 בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מטגנים במחבת את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומיד את הבשר הטחון, ומערבבים כדי שלא יווצרו גושים גדולים.
3 מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים והעגבניות, ומערבבים.
4 מניחים בתבנית את מחצית מכמות הפירה, מעליה את תערובת הבשר ומעל את המחצית הנוספת של הפירה.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.
6 אפשר להכין את המאפה בתוך בצק עלים, שנותן שכבה נוספת של נחמה (לא לשומרי הגזרה).
ניתן להחליף את בשר הבקר בעוף, או אפילו בטופו - רק חתכו אותו לקוביות והכינו על פי המתכון. שדרוגים נוספים הם: חצי פלפל חריף (ירוק או אדום) בשלב הכנת הבשר, והוספת שכבה עליונה ותחתונה של בצק עלים, מה שיהפוך את המאפה לפאי רועים של ממש.