הביצים:
1 מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הביצים כ-10 דקות אחרי תחילת הרתיחה.
2 מקררים את הביצים במי קרח.
3 מטגנים 1 בצל בינוני קצוץ דק בשמן זית.
4 לפני גמר ההזהבה מוסיפים שום קצוץ דק. מצננים.
5 מקלפים את הביצים וחוצים אותן לשניים.
6 מרוקנים את החלמון לקערה בינונית ואת חצאי החלבון מניחים על צלחת.
7 מועכים את החלמון.
8 מוסיפים כף גדושה של מיונז ומעבדים למשחה חלקה (אם חסר, מוסיפים מיונז).
9 מוסיפים כפית גדושה חרדל, ומערבבים למשחה חלקה.
10 מוסיפים רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל גרוס, מעבדים וטועמים.
11 מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים, מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול.
12 מייבשים מלפפונים חמוצים וקוצצים דק.
13 מוסיפים עירית, שמיר ופטרוזיליה קצוצה, מעבדים ומתקנים תיבול.
14 ממלאים את החללים של חצאי הביצים במלית.
15 פורסים פרוסות דקות של צנוניות ומחדירים פרוסה לכל ביצה.
16 מניחים פס אנשובי על המלית.
17 מניחים שני חצאי גבעולי עירית על המלית.
18 מפזרים קמצוץ פפריקה אדומה מעל הביצים הממולאות.
19 קוצצים דק עירית כתשתית לצלחת ההגשה.
להגשה:
מפזרים עירית קצוצה על צלחת הגשה יפה. מסדרים את חצאי הביצים במעגל על צלחת ההגשה. קוטמים את התחתית של הצנוניות ומניחים בין כל שתי ביצים צנונית. מניחים כף גדושה ומעוגלת של מלית על אמצע צלחת ההגשה, וסביבה מלפפוני קורניש.
החמאה:
1 מעבירים למיקסר עם מקצף את תכולת מיכל השמנת.
2 מוסיפים כפית שטוחה של מלח.
3 מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומגבירים.
4 מעבדים כעשר דקות, או עד שהמוצקים נפרדים מהנוזלים.
5 מעבירים לקערה, ממליחים ומפלפלים.
6 יוצרים שני כדורים. אחד משאירים כפי שהוא, לשני מוסיפים כפית שטוחה של פפריקה, מבליעים את הפפריקה ויוצרים כדור.
7 מכסים ומכניסים למקרר (אם אין צורך בהגשה מיידית).
לחם ה"לא- ליש":
1 מערבבים בקערה 3 כוסות קמח, 1/4 כפית שמרים וכפית מלח בישול. מוסיפים כוס ורבע מים ומערבבים לקבלת עיסה לחה. אם העיסה לא לחה, אפשר להוסיף מים, בכל פעם כף.
2 מכסים את הקערה בניילון ניצמד ומניחים אותה בצד למשך 18 שעות.
3 מעבירים את הבצק לניילון נצמד.
4 מרדדים מעט את הבצק ומקפלים אותו כמעטפה.
5 על מרכזה של מגבת מטבח מכותנה לא שעירה מפזרים בנדיבות סובין או קמח תירס ומעבירים עליה את הבצק מהניילון הנצמד, עם הקיפול כלפי מטה.
6 מפזרים על הבצק סובין/קמח תירס, מכסים אותו בשני הקצוות של מגבת המטבח ומעבירים למשך שעתיים לכלי עגול, לשמור על צורתו.
7 כעבור שעה וחצי מחממים תנור ל-230 מעלות צלזיוס, ומכניסים כלי אפייה ריק עם המכסה.
8 כעבור חצי שעה מוציאים את כלי האפייה והמכסה מהתנור, מעבירים אליו את הבצק עם הקיפול כלפי מעלה, מכסים את כלי האפייה ומכניסים לתנור למשך חצי שעה.
9 כעבור חצי שעה מורידים חום ל-200 מעלות, מסירים את המכסה מכלי האפייה, וממשיכים לאפות 15 דקות.
10 בגמר האפייה מוציאים את הכלי עם הלחם מהתנור, מוציאים את הלחם מהכלי, ומעבירים לרשת צינון.
סימון תזונתי :
למתכון ביצים ממולאות
קלוריות | 380 אנרגיה |
חלבונים | 25.68 גרם |
פחמימות | 11.45 גרם |
שומנים | 25.22 גרם |
לטבלה המלאה
לתכון חמאה מתובלת
קלוריות | 915.04 אנרגיה |
חלבונים | 5.50 גרם |
פחמימות | 9.81 גרם |
שומנים | 95.49 גרם |
לטבלה המלאה
למתכון לחם "לא-ליש"
קלוריות | 1780.97 אנרגיה |
חלבונים | 58.41 גרם |
פחמימות | 361.94 גרם |
שומנים | 6.71 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית הראשונה של העונה החדשה