בצק לטורטינה: בריוש מתוק עם קמח תמי, מתכון מתוק בסיסי
מרכיבים:
250 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
260 גרם סוכר (כוס ורבע ועוד כף)
5 ביצים
200 גרם קמח תמי לאפייה, מנופה
15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי)
אופן ההכנה:
1. מקציפים יחד את החמאה והסוכר כ-3 דקות במיקסר במהירות בינונית-גבוהה.
2. מוסיפים בהדרגה את הביצים, עד לקבלת קרם אחיד.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח והשמרים ומערבלים כדקה נוספת, לקבלת בצק רך מאוד וקרמי.
4. יוצקים את הבלילה לכלים אישיים (אני ממליץ על חד פעמיים), משומנים היטב בחמאה (זה יוצא בערך 60 גרם ליחידה).
5. אופים מיד בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 15 דקות, עד שמזהיב יפה.
>> בואו תגידו לנו היי בפייסבוק
טורטינה בריוש וריבת תפוחים
1. מכינים מתכון לבצק מתוק בסיסי.
2. לפני האפייה מניחים כף גדושה של ריבת תפוחים (או כל ריבה אחרת) במרכז הבריוש, ומשקיעים מעט את הריבה בבצק.
3. אופים כרגיל.
טורטינה בריוש מתוק עם אגס ושוקולד
מרכיבים:
5 אגסים אמריקאיים, נקיים מגרעינים וחתוכים לרבעים
250 גרם שבבי שוקולד בלגי 70% קקאו (ניתן גם שוקולד אחר)
אופן ההכנה:
1. משקיעים במרכז כל בריוש רבע אגס ומפזרים מעל שבבי שוקולד.
2. אופים כרגיל.
עוד באוכל טוב:
- יש לנו הרגשה שאנחנו הולכים למות על הפיצרייה הזאת
- לביבות תירס ופרגית משגעות לילדים
- ומאפינס שכיף להכין עם הילדים
טורטינה מלוחה עם פרמזן, עגבנייה צלויה וארטישוק
מרכיבים:
20 יחידות עגבניות שרי
5 גבעולי רוזמרין, חתוכים לרבעים
5 ארטישוקים משימורים איטלקיים (ניתן להשיג במעדניות), חתוכים לאורכם לרבעים
לבצק:
250 גרם חמאה רגילה בטמפרטורת החדר
כפית גדושה מלח
100 גרם אבקת סוכר (שקית)
100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
5 ביצים
200 גרם קמח תמי לאפייה, מנופה
15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי)
אופן ההכנה:
1. מקציפים יחד חמאה, מלח ואבקת סוכר למשך כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה פרמזן.
2. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח ושמרים ומערבלים כדקה נוספת, עד לקבלת בצק רך מאוד וקרמי.
4. יוצקים את הבלילה לכלים אישיים (אני ממליץ על חד פעמיים), משומנים היטב בחמאה (זה יוצא בערך 60 גרם ליחידה).
5. משקיעים במרכז כל לחמנייה רבע ארטישוק ומניחים עגבניית שרי ורבע גבעול רוזמרין.
6. אופים מיד בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 15 דקות, עד שמזהיב יפה.
כל המתכונים של יוגב ירוס, שף מסעדת טרטוריה מבית ליטל איטלי שבשרונה, ושף מריו ריצי - שף מומחה לבישול צפון איטלקי ובצקים ללא גלוטן באקדמיית ICIF בפיאמונטה, איטליה.