1 להכנת עוגת השוקולד: ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי. מעבירים לקלחת, מוסיפים את החמאה, הקפה והמים ומערבבים עד שהכל נמס והופך לתערובת אחידה. מניחים בצד להצטנן מעט בזמן שמכינים את יתר חומרי העוגה.
2 בקערה שנייה טורפים את הביצים עם השמן והרוויון עד לתערובת אחידה ותפוחה מעט.
3 בקערה שלישית (והגדולה ביותר) מערבבים את כל החומרים היבשים (סוכר חום, קמח, אבקת אפייה, קקאו, סודה לשתייה).
4 מאחדים את כל התערובות אל תוך קערת היבשים: תוך כדי ערבוב, מוסיפים ליבשים לסירוגין את תערובת השוקולד-קפה ואת תערובת הביצים. מערבבים עד שהכל מתאחד ומתחשק להתעלף מהריח שעולה מן הקערה.
5 מוזגים את התערובת לרינג בקוטר 22. אופים בטמפרטורה של 150 מעלות למשך שעתיים (כן, שעתיים). לא פותחים את התנור לפני שעוברת לפחות שעה וחצי.
6 להכנת עוגת הווניל הצבעונית: מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר לקצף בינוני ("גבעות רכות").
7 בקערה נוספת מקציפים את החלמונים ויתרת הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. תוך כדי הקצפה, מזלפים את השמן ותמצית הווניל באטיות לתוך הבלילה. מקציפים עד לקבלת בלילה הומוגנית.
8 עוצרים את המיקסר ומנפים לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הסוכריות הצבעונית לתוך הבלילה. ממשיכים להקציף למשך מספר שניות רק עד להטמעת הקמח בתערובת.
9 מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים לתוך הבלילה את קצף החלבונים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
10 מוזגים את הבלילה לרינג בקוטר 16 ס"מ ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. העוגה מוכנה כאשר שיפוד שהוכנס למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
11 בזמן שהעוגות בתנור מכינים את גנאש השוקולד שאיתו מצפים את העוגה: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ומוזגים על השוקולד. ממתינים כמה שניות ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים.
12 מכינים קישוטים מבצק סוכר – קצת יותר מחצי קילו לציפוי העוגה התחתונה (כחול), קצת פחות מחצי קילו לציפוי העוגה העליונה (ירוק) ועוד חצי קילו לקישוטים שנדביק על העוגות המצופות וננעץ בשיפודים שבמרכז העוגה. בין הקישוטים שנכין: עיגולים, לבבות, כוכבים, ואפשר גם "סוכריות על מקל" מבצק סוכר.
13 כשהעוגה מוכנה מצננים אותה, מיישרים ומצפים בגנאש השוקולד שהצטנן בינתיים.
14 מצפים את העוגות בבצק סוכר ומרכיבים. במרכז העוגה העליונה חותכים עיגול בעזרת כוס או חותכן ומוציאים קצת מתוך העוגה. בתוך העיגול שמים סוכריות צבעוניות ונועצים שיפודים עם בצק סוכר. מדביקים קישוטי בצק סוכר על גבי העוגה באופן אקראי.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.