1 לקערת מערבל עם וו לישה מכניסים את כל מצרכי הבצק פרט למים. לשים במהירות נמוכה תוך כדי הוספה הדרגתית של המים. מוסיפים את השמן ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים ומשהים להתפחה כ-30 דקות.
2 מחלקים את הבצק ל-30 יחידות (כ-60 גרם כל אחת) והופכים כל אחת לכדור. משטחים את הכדורים, ממלאים באחד המילויים שבחרנו ויוצרים שוב צורת כדור. (אפשר גם לקלוע לצורת צמות ולמרוח את המילוי לפני הקליעה).
3 מניחים את הלחמניות במגש אפייה מרופד בנייר אפייה עם מרווח ביניהן. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ-30 דקות או עד להכפלת הנפח.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מברישים את הלחמניות בעדינות בביצה טרופה ומקשטים בשומשום או פרג או מפזרים סוכר גבישי.
6 אופים בתנור כ-17 דקות עד להזהבה. מצננים על גבי רשת.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.