1מכינים את קלתית הפתי בר: מחממים תנור ל-170 מעלות. טוחנים במעבד מזון פתי בר לפירורים דקים. מוסיפים קמח וחמאה, ומעבדים לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית ודפנות הרינג או תבנית 22 ס"מ, ומעבירים להקפאה ל-10 דקות. מעבירים לאפייה במשך רבע שעה, ומצננים.
2 מוס וניל אמיתי: מערבבים בקערית את הג'לטין עם המים, ומניחים לו לספוח נוזלים כ-5 עד 10 דקות. בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב וסוכר עם גרגירי וניל ומקל וניל. טורפים בקערה חלמונים. יוצקים מחצית מהחלב החם לחלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות. משיבים את התערובת כולה לסיר, ומוסיפים לבשל עד שהתערובת מסמיכה ומצפה כף, לקבלת קרם אנגלז (84 מעלות). מצננים לטמפרטורת החדר. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים פנימה. יוצקים את המוס לתבנית סיליקון 20 ס"מ בצורת דיסקית, ומעבירים להקפאה להתייצבות.
3 טורט פתי בר: מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו. טוחנים במעבד מזון פתי בר לפירורים דקים. במערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם וניל וסוכר 5-7 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה מאוד. מנמיכים מהירות, ומוסיפים את פירורי הפתי בר בהדרגה. יוצקים לרינג או תבנית 20-22 ס"מ ואופים 12-18 דקות עד להזהבה. מיישרים בסכין לעיגול הקטן מעט מגודל הקלתית.
4 גנאש שוקולד לבן: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ומחית וניל. יוצקים את התערובת לקערה בה השוקולד הקצוץ, ומניחים לו להינמס בערך כדקה, ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים. יוצקים לקלתית מחצית מכמות הגנאש, מטביעים במרכז את דיסקית הטורט ומכסים בגנאש לבן. מעבירים בינתיים לקירור.
5 גלסאז' שוקולד לבן: מערבבים בקערית את הג'לטין והמים, ומניחים לו לספוח נוזלים כ-5 עד 10 דקות. בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, חלב, אבקת חלב, סוכר וגלוקוז. ממיסים ג'לטין ומערבבים. יוצקים לקערה ובה השוקולד הקצוץ וטוחנים בבלנדר מוט לתערובת חלקה. מוסיפים צבע מאכל לבן וממשיכים לטחון. מצננים עד שהגלסאז' מגיע ל-27-32 מעלות. מחלצים את מוס הווניל הקפוא מהתבנית ומניחים על רשת צינון המונחת מעל תבנית גדולה. יוצקים את הגלסאז' מעל, כך שהוא מצפה את הדיסקית ונוזל מהצדדים בטבעיות, ומעבירים את דיסקית המוס לקלתית.
6 טראפלס שוקולד: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים לקערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים להם לשבת כדקה להינמס, ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור לכמה שעות עד להתייצבות מלאה. מגלגלים את הטראפלס לכדורים, ומצפים בפתי בר טחון. ממיסים על בן מארי שוקולד לבן, וטובלים בו את הטראפלס. מקררים קלות להתייצבות, ומצמידים סביב לדיסקית המוס.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים
>> והנה עוגת גבינה קרה עם קרם קפה ושוקולד לבן
>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?