1 בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים להטמעה. מוסיפים את השמן והמים בזרם דק, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים ללוש לעוד כ-10 דקות לבצק חלק ואלסטי. במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים.
2 מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך כשעה.
3 למלית: קולפים את החציל ומגררים בפומפיה גסה. מעבירים לקערה מלאה במים מעורבבים עם 1-2 כפיות מלח. בינתיים קולפים ומגררים את הבצל ואת העגבניה. מחממים מעט שמן בסיר רחב, ומטגנים את הבצל המגורר עם רסק עגבניות ועגבנייה מגוררת. סוחטים מהחציל מנוזלים ומוסיפים פנימה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים את התערובת במשך כחצי שעה, תוך עירבוב לעיתים עד לייבוש הנוזלים. מצננים היטב.
4 מחלקים את הבצק לכדורים של 75 גרם, משטחים כל כדור, ממלאים בכף גדושה של מלית, וסוגרים לצורת חצי סהר. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה וזורים מעל שומשום וקצח. אופים כ-30 דקות להזהבה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.