1 מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מקציפים את החלבון עם 38 גרם הסוכר לקצף יציב. מקציפים את החמאה, שאר הסוכר והחלמונים לקצף רך. מאחדים את המסות בעזרת לקקן. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפיסטוק ומערבבים, יוצקים את המסה לתבנית מלבנית ואופים כ-20 דקות.
3 מכינים את המילוי: מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד. מחממים את השמנת המתוקה, הוניל וגרידת התפוז עד לרתיחה. מערבבים בקערה את החלמונים והסוכר ומוזגים לתוכה בזרם דק את התערובת מהסיר תוך כדי טריפה. מחזירים את כל התערובת לסיר, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים תוך כדי בישול עד שהג'לטין נמס. מעבירים דרך מסננת ומקררים.
4 כשהקרם קר מקציפים אותו מעט במיקסר כדי שיתאוור. מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים רק עד שאחיד. שמים את התערובת בתבניות בצורה המתאימה ומכניסים להקפאה.
5 מכינים את קרם מוסלין הפיסטוק: מביאים לרתיחה בסיר קטן את החלב והווניל. טורפים את החלמונים, בסוכר והקונפלור ומוזגים פנימה בזרם דק את התערובת מהסיר תוך כדי טריפה, מחזירים את הקרם לסיר וממשיכים לבשל תוך כדי טריפה עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה ואת הפיסטוק הטחון. מערבבים עד שהחמאה נמסה. משטחים ומכסים עם ניילון נצמד שלא יהיה קרום ומכניסים לקירור.
6 אחרי הקירור שמים את הקרם בקערה וטורפים עם מטרפה ידנית כדי לאוורר אותו מעט. תוך כדי מוסיפים את המחית.
7 מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתוך התערובת.
8 מכינים את הריסוס: מניחים בקערה את חמאת הקקאו, הצבע והשוקולד ומחממים על בן מארי עד להמסה.
9 מכינים את נוצת השוקולד: מחממים את השוקולד הלבן עם הצבע ומטמפררים על השיש, לוקחים שקף ובעזרת סכין יוצרים צורת נוצות שוקולד.
10 מרכיבים את הפטיפור: לוקחים את הבצק פיסטוק וקורצים מלבנים. מחלצים את המוס מסקרפונה מהתבנית, מניחים על רשת ומרססים עליו את הצבע. מניחים על בצק הפיסטוק מעל מזלפים מקרם המוסלין ומניחים את נוצת השוקולד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.