1 מכינים קרם לאבנה ופרג: מערבבים בסיר קטן את השמנת המתוקה, החלב, גרידת הלימון והחלמונים. מחממים על אש קטנה ל-82 מעלות.
2 מערבבים במד ליטר את הלאבנה והשוקולד הלבן. שופכים מעליהם את התערובת החמה מהסיר. ממתינים מעט וטוחנים בבלנדר מוט. מקפלים לתערובת את שני סוג הפרג ומעבירים לשק זילוף. מזלפים לתבניות כדורים קטנים ומקפיאים לגמרי.
3 מכינים תאנים מקורמלות: חוצים לרוחב כל תאנה. משרים את התאנים עם שמן הזית, הוניל, הסוכר, המלח והטימין. מערבבים היטב תוך כדי עיסוי התאנים. טובלים את הצד החתוך של התאנים בסוכר וחורכים בעזרת ברנר או גריל.
4 מכינים זביונה ערק: מקציפים במיקסר את החלמונים. בו זמנית מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים לטמפרטורה של 118 מעלות. שופכים את התערובת החמה לחלמונים בזרם דק תוך כדי הקצפה. מוסיפים את הערק ומגבירים את מהירות המיקסר. מקציפים עד שהתערובת קרה למגע. מעבירים לסיפון לזילוף בהגשה (אפשר גם למרוח בכפית על הצלחת במקום להשתמש בסיפון).
5 מכינים ספוג תפוחים: מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים יחד את הסוכר, הביצים וגרידת הלימון. מזרזפים באיטיות את השמן פנימה תוך כדי הקצפה. מקפלים בעדינות את התפוחים לתערובת.
6 מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפרג הטחון. מקפלים לתערובת הבצק. אופים את הבצק כ-15-20 דקות, מצננים וחותכים באופן מרושל לחתיכות קטנות.
7 מכינים ביסקוויט שקדים: טוחנים בפולסים במיקסר את כל מצרכי הביסקוויט חוץ מהביצים. כשהתערובת אחידה מוסיפים את הביצים וטוחנים עד שאחיד. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 ס"מ וקורצים את הצורה הרצויה. אופים כ-15-17 דקות ומצננים.
8 מרכיבים את העוגה: מסדרים על הבצק את התאנים וחתיכות הספוג. מסדרים גם את כדורי הלאבנה ומזלפים את הזביונה.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.