1 מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לקבלת בצק אחיד.
2 מכינים את מלית התרד: מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את הפטריות והצ'ילי. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את התרד. מטגנים עוד שהוא מאבד מהנפח שלו ומוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה, הכורכום והשום הכתוש. מטגנים עוד מספר דקות, ומעבירים לצד להתקררות.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 מחלקים את הבצק לשני כדורים. מרדדים כל כדור בין שני דפי אפייה. מחוררים את הבצק במזלג. מגרדים מעליו קצת גבינה צהובה וגבינה קשה ומגלגלים משני הצדדים כמה סיבובים לקבלת "שוליים". מחברים את שני הקצוות יחד לקבלת מראה "סירה". ממלאים עם המילוי.
5 מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום לבן ושחור. מגרדים מעט גבינה צהובה מעל ואופים עד שהבצק משחים.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.