חזה עוף בברביקיו בבישול ארוךיש לכם זמן בשבת? זו המנה שאתם צריכים להכין: חזה עוף שמתבשל שעות ברוטב ברביקיו עד שהוא מתפרק. מעדן אמריקאי דרומי שהולך מעולה בתוך לחמנייה, עם בירה ליד
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
|
המצרכים (4 מנות):
להגשה
אופן ההכנה:1 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב מלבד הקורנפלור, 2 כפות מים, שמן השומשום והשומשום עצמו. מוזגים מעט מהרוטב לתוך סיר. מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור ומניחים בסיר. יוצקים את שארית הרוטב על העוף. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה הכי חלשה שיש לכם על הכיריים. מכסים ומבשלים כשלוש שעות. כמה פעמים במהלך הבישול בודקים שיש מספיק נוזלים והופכים את העוף. 2 בינתיים קולים את גרגרי השומשום קלות על מחבת יבשה ואש בינונית. מערבבים את השומשום כל כמה שניות ומקפידים לא לשרוף אותו. 3 אחרי שלוש שעות בודקים את העוף. הוא מוכן כשהוא רך מאוד ומתפרק בקלות כשנועצים בו מזלג. מוציאים לצלחת או קרש חיתוך ומפרקים בעזרת שני מזלגות. 4 מביאים את הרוטב שנשאר בסיר לרתיחה עדינה. מערבבים בקערית קטנה את הקורנפלור עם שתי כפות המים, עד שנוצרת בלילה מאוד אחידה שנראית כמו חלב מדולל. מוסיפים לסיר וטורפים נמרצות דקה או שתיים עם מטרפה, עד שמתקבל רוטב סמיך. מורידים מהאש, מוסיפים את שמן השומשום והשומשום הקלוי. 5 מחזירים את העוף המפורק לסיר ומערבבים אותו היטב עם הרוטב. 6 מגישים בתוך לחמניות המבורגר(או בכל גודל אחר שמתחשק). כדאי לקלות את הלחמניות החצויות בערך חצי דקה על מחבת יבשה ולוהטת. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* המתכון התפרסם לראשונה בבלוג טעים! |