מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מדור בישול איטי

קדירת בקר בבירה

קדירה ממוצא בלגי בסגנון הבישול הישן, המבוססת על מתכון של רות סירקיס

|יאמי| פורסם16:00
קדירת בקר בבירה (צילום: משק 8,  יחסי ציבור )
צילום: משק 8, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 ק"ג בשר בקר (שייטל, כתף), חתוך לקוביות
  • 3 בצלים, פרוסים
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 1 כף קמח
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 2 כוסות בירה לבנה
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום (אפשר גם חומץ רגיל)
  • מלח
  • פלפל טחון טרי
  • חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
  • חצי כוס מרק עוף צח

אופן ההכנה:

1מחממים במחבת כבדה את השמן ומשחימים היטב את הבשר עד שהוא "סגור" מכל הכיוונים. מעבירים לקדירה חסינת חום ומחממים תנור ל-160 מעלות.

2מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים קמח וסוכר חום ומטגנים עוד דקה.

3מוסיפים למחבת את החרדל, הבירה והחומץ ומביאים לרתיחה. מגרדים בכף עץ את תחתית הסיר כדי לנצל את המשקעים שנדבקו שם.

4מוסיפים את תוכן המחבת לקדירה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה על הכיריים.

5מכסים את הקדרה במכסה או בנייר כסף ואופים בתנור 3 שעות, עד שהבשר רך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il