1 מכינים את המג'דרה: מבשלים את העדשים במים ומלח עד לרמת אל דנטה. מסננים. 2. חותכים את הבצל לקוביות, מקלפים את הגזר ומגררים בפומפייה, ומאדים ביחד במעט שמן עד שהבצל שקוף. 3. מוסיפים את העדשים. 4. מחממים בסיר את האורז עם מעט שמן, מוסיפים את העדשים, הבצל והגזר ומאדים מעט ביחד. 5. מוסיפים 3 כוסות מים, מרתיחים ומנמיכים את האש למינימום. 6. מכסים ומבשלים 18 דקות. 7. מכינים את המסבחה: מבשלים את החומוס במים עד התרככות. מסננים ומוסיפים טחינה גולמית, שום ומלח. מוסיפים את העגבנייה המגוררת. מגישים עם המג'דרה.