1 משרים את החומוס במים למשך לילה. שוטפים, מעבירים לסיר ומכסים במים טריים. מבשלים לפחות שעה ללא מכסה, עד שהחומוס מתרכך ונעשה נימוח.
2 מעבירים את בשר הראש לסיר ומכסים במים. מבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהבשר מתרכך. מצננים וחותכים לקוביות של שני ס"מ. שומרים את מי הבישול.
3 בסיר נפרד מבשלים את הגידים במים כשעה וחצי, עד לריכוך מלא. מצננים וחותכים לקוביות של שני ס"מ.
4 מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב ועמוק (עדיף סיר יציקה או ברזל) עם מעט מהשמן ומטגנים קלות את ריבועי שום (חשוב שיישארו לבנים ויקבלו צריבה קלה בלבד). מוסיפים את הפלפלים החריפים והמתוקים, הפפריקה, הכורכום, הכמון, שארית השמן ו-4 כוסות מהמים בהם בושל בשר הראש, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבינונית עד נמוכה.
5 מוסיפים את הבשר, הגידים, גרגירי החומוס המבושלים והשום הכתוש, ומתבלים במלח ופלפל לבן. מערבבים היטב.
6 מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד נמוכה שעה נוספת. מערבבים בעדינות מדי פעם.
* אם יש לכם סיר יציקה או פויקה, אפשר להמיר את שעת הבישול האחרונה באפייה בתנור. שעה אחת, 170 מעלות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!