1 מחממים תנור ל-175 מעלות על פונקציית טורבו.
2 ממקמים את מח העצם (ללא העצם) במרכז הנתח. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
3 מניחים 3 ענפי רוזמרין ו-4 ענפי מרווה על המח וקושרים את הנתח באמצעות חוט קצבים (אפשר להגיע לקצב עם עשבי התבלין ולבקש שיקשור עבורכם).
איפה אפשר לקנות בשר ישראלי?
לעוד מתכונים עם בשר ישראלי
4 מסדרים את בצלי השאלוט בסיר כבד. מוסיפים את נתח השריר ומתבלים במלח ופלפל כך שגם הבצלים יתובלו.
5 מוסיפים את יתרת המרווה והרוזמרין ויוצקים מלמעלה את כל שמן הזית.
שריר אחורי עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין - מפורק | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
6 מכסים בנייר פרגמנט, נייר כסף ומכסה הסיר ומעבירים לתנור ל-4 וחצי שעות.
7 מוציאים את נתח הבשר מהסיר, מסירים את חוט הקשירה ופורסים לפרוסות דקות. מגישים עם בצלי השאלוט ושמן הזית הארומטי.