
מקלובה בשרית של ניר צוקכולם מחליפים מתכונים לחמין? בואו נחדש קצת: ניר צוק מציע מתכון חורפי עשיר ומשגע, שנותן פייט מכובד לכל הגולאשים והחמינים שבעולם: מקלובה עסיסית עם בשר צלעות, המון ירקות ורק שעתיים במטבח, כולל ההיפוך![]() צילום: טדי הרוש |
המצרכים (6 מנות):
לתיבול:
אופן ההכנה:1מקלפים את כל הירקות. 2חותכים את הדלורית, הגזרים, הכרובית, החצילים והבטטה לקוביות בעובי 1 ס"מ. 3פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות. 4קוצצים את הבצל דק. 5חותכים את הבשר לקוביות קטנות בעובי 2 ס"מ. 6מחממים סיר עם מים, מבשלים את הבשר למשך שעה ביחד עם עלי הדפנה ומסננים מהמים (שומרים את המים המסוננים להמשך). 7בסיר משומן מטגנים את כל הירקות ביחד על אש גבוהה, כ-10 דקות. 8מוסיפים לסיר את האורז, הבשר ושאר התבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות. 9מוסיפים 3 כוסות מי בישול רותחים של הבשר, מערבבים מעט, מכסים היטב ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה 20 דקות בלי לפתוח, ולאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות. 10מסירים את המכסה והופכים בעדינות על מגש גדול. 11באמצעות כף גדולה או מצקת דופקים על דפנות הסיר כדי לשחרר את המקלובה, מרימים את הסיר בעדינות ומגישים. המתכון באדיבות שף ניר צוק, מסעדתמקלובר ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |