המצרכים (6 מנות):
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:** המתכון נוסה ונערך מחדש ביוני 2021 ** 1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2 שמים בקערת המיקסר את הביצים, השמן, הסוכר והמלח ומקציפים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ-5 דקות. 3 מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה ואבקת השוקו ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה. 4 מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשמנים אותו. 5 שופכים את הבלילה על נייר האפייה ומיישרים באופן שווה בעזרת מרית. מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות עד להתייצבות (זהירות לא לייבש!). מוציאים מהתנור, מגלגלים עם נייר האפייה ומצננים. 6 פותחים את יריעת הבצק בזהירות. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, מורחים על הבצק, מפרידים בעדינות את שולי הבצק מנייר האפייה ומגלגלים. 7 ממיסים בזהירות במיקרו (או בבן מארי) את השוקולד לציפוי. מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן. מזלפים קווי שוקולד על הרולדה מצד לצד, ומפזרים מלמעלה שברי מקופלת. שומרים בקירור. בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל בתיאבון! |