שניצל תירס ביתי בשני רכיביםמאז ומתמיד הייתה לנו חולשה לשניצל תירס, אבל מעולם לא חשבנו להכין אותו לבד - עד שנתקלנו במתכון הזה לשניצל תירס ועדשים מהבלוג "צמחונום", שפשוט לוקח בהליכה את ההוא מהפריזר, מכל הבחינות
צילום: דודו מצויינים, צמחונום
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 טוחנים במטחנת תבלינים את העדשים דק ככל הניתן. 2 מעבירים את קמח העדשים לקערה, מוסיפים תבלינים ומערבבים. 3 מוסיפים לקערה מים רותחים ומערבבים היטב. המרקם צריך להיות משחתי-דליל. 4 מחממים את השמן במחבת גדולה. 5 מוסיפים את גרגירי התירס לקערה ומערבבים היטב. 6 כשהשמן רותח נוטלים 2 כפות מהעיסה ומשטחים אותן לצורת שניצל. כבר בטיגון הוא חתיך | צילום: דודו מצויינים, צמחונום7 נותנים לשניצל כמה דקות ארוכות על אש גבוהה, עד שצדו התחתון מקשיח ומשחים. אל תתקמצנו בזמן, אפילו שיישרפו קצת - כל הקטע כאן זה הקריספיות. לי זה לוקח משהו כמו 7 דקות. 8 כשהצד התחתון שחום וקריספי - הופכים צד ומטגנים עוד כ-3 דקות להזהבת הצד השני. * אין לכם מטחנת תבלינים? אפשר להשתמש בקמח עדשים קנוי, אבל מכיוון שהוא טחון דק יותר ולכן מספק תוצאה פחות קראנצ'ית - כדאי להוסיף לתערובת 2 כפות סולת. >> למתכון המקורי המלא בבלוג צמחונום >> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה |