לחמם את השמן בסיר ולטגן קלות את הבצל עם ½ - כפית מלח כ- 5 דקות. להוסיף לבצל את השום ואת החומץ ולהמשיך לבשל כ- 2 דקות עד שהנוזלים כמעט נספגים. להוסיף את הפלפל, את הפלפל צ'ילי (אם כן) ואת התבלינים ולערבב היטב. להוסיף את האורז לסיר ולערבב כ- 3 דקות. לצקת לסיר את המים הרותחים, להביא שוב לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהמים נספגים כ- 40 דקות או כ- 20 דקות לאורז לבן. כשהאורז מוכן להוסיף את הכוסברה, לערבב במזלג בעדינות ולהגיש.