1 מבשלים את גרגירי החומוס הקפואים במים רותחים ומומלחים כמה דקות, עד שהם מפשירים אך עדיין פריכים. מסננים. אם משתמשים בחומוס מקופסת שימורים, שוטפים את הגרגרים ומסננים. אין צורך לבשל.
2 שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים רותחים עד כמה מילימטרים מעל הגרגרים. מפזרים קצת מלח ומעט שמן זית ומכסים ל-5-10 דקות. מפוררים את הבורגול המוכן עם מזלג.
3 חותכים את הסלמי לרצועות ומטגנים על מחבת גדולה ויבשה (ללא שמן) כמה דקות, עד שהסלמי משנה צבע ומתכהה. מוסיפים את גרגירי החומוס המסוננים ואחרי שתי דקות את העגבניות. ממלאים חצי מפחית השימורים במים ומוסיפים למחבת. מבשלים 5-10 דקות, עד שהנוזלים מסמיכים ומצטמצמים. מגישים עם הבורגול.
* אפשר להחליף את הסלמי בכל נקניק אחר, או בנקניקיות טובות כמו מרגז או צ'וריסו, או לוותר עליו כליל.
>> בשבוע שעבר הכנו סופגניות בנוסח ניו אורלינס