1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים היטב את החלבונים מהחלמונים.
2 מקציפים בקערת מיקסר נקייה ויבשה את החלבונים כדקה, במהירות גבוהה. מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק וחזק.
3 בקערת מיקסר נפרדת מקציפים את החלמונים עד שהם מכפילים את נפחם (זה לוקח כמה דקות). מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שהתערובת חלקה וגבוהה יותר.
4 מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים עד שהוא נבלע, ומוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון.
5 מקפלים פנימה גרידת לימון, קמח ומלח עד שהתערובת אחידה (יש להקפיד לקפל בעדינות ולא לשבור את הקצף, אחרת העוגה לא תצא אוורירית). אם רוצים להוסיף פתיתי שוקולד ואגוזי לוז, זה הזמן לקפל אותם פנימה.
6 מעבירים את התערובת התפוחה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור. אחרי 20 דקות בודקים את העוגה עם קיסם. אם היא קפיצית ויבשה היא מוכנה, אם לא – חמש דקות נוספות בתנור יעשו את העבודה. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר או שוקולד מריר מגורר דק.