אני לא יודעת איך העברתי את הקיצים שלי עד שטעמתי את הגספאצ'ו של חמותי ריטה. כששמעתי את המילה "גספאצ'ו" תמיד עלה בי דימוי של סלט טחון או מרק קר - מה שעשה לי טרן אוף רציני מהמנה. עד שטעמתי ונדלקתי. מדהים מה שכמה עגבניות, מלפפונים, פלפל, שום ושמן זית יכולים לעולל כשהם במצב נוזלי וקרים מהמקרר. צינון מיידי מובטח. המצרכים (8 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכניסים את העגבניות המרוסקות לבלנדר יחד עם הבצל, הפלפל, המלפפונים והשום. מערבלים היטב. 2 מעבירים את הירקות הטחונים לקערה גדולה (כי המקום בבלנדר כבר צר מלהכיל), מוסיפים את מיץ העגבניות ושמן הזית, ומתבלים במלח לפי הטעם. 3 מקררים ומגישים עם שמנת חמוצה.
כמה הערות חשובות: * נוח לי להשתמש בעגבניות מרוסקות משומרות (אני משתמשת בסוג שהכי טעים לי, מתוצרת איטליה) אבל אפשר כמובן להחליף אותן ב-800 גרם עגבניות טריות. * חמותי מוסיפה גם פלפל לבן, אני מוותרת עליו. * אם אתם משתמשים במיץ עגבניות בתוספת מלח, תיזהרו עם התיבול. * אם אתם רוצים להגיש את הגספאצ'ו מיד, כדאי להוסיף לצלחת כמה קוביות קרח. >> בשבוע שעבר הכנו עוף בלימון וג'ינג'ר>> משולש אהבה: לחם בשלושה טעמים |