המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים שמן בסיר (השתמשו בסיר רחב ונמוך). מטגנים את השום והבצל עד להשחמה. 2 מוסיפים לסיר את העגבניות (המרוסקות או הטריות) והרסק, מתבלים ומערבבים (אם רוצים, מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה להפחתת החמיצות של העגבניות). 3 מוסיפים לסיר את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. 4 שוברים כל דף לזניה לשניים ומטמינים את הדפים בתוך הרוטב כך שכל עלי הלזניה מכוסים. 5 מערבבים את שני סוגי הגבינות ומתבלים. בעזרת כף יוצקים כדורונים של התערובת בתוך הרוטב ובין דפי הלזניה. אם רוצים מוסיפים עלי לזניה נוספים - אבל מקפידים שיהיו מוקפים ברוטב מכל הכיוונים. 6 מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות. * אפשר להוסיף לסיר ירקות צלויים/אנטיפסטי בין שכבות הדפים והגבינות. * לאופציה יותר מושחתת הוסיפו לרוטב 250 מ"ל שמנת מתוקה.
רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב. |