חצ'פוריפיתה, ביצה, גבינה צהובה ובולגרית או פטה - יופי של ארוחת ערב מהירה, שגם הילדים יכולים להכין
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
תחילתו של המתכון הזה באמצע העונה השנייה של "מאסטר שף". סימה מכינה חצ'פורי וגמדת הבית הגדולה מחליטה שזה לגמרי בשבילה. אני? מפרגנת בכיף. שמרים, בצק, לישה וכל הכרוך בחצ'פורי לפי הספר. רק שמהר מאוד התחיל להתחשק לה חצ'פורי פחות או יותר עשרים דקות לפני זמן ארוחת הערב, מה שהפך את כל העניין לקצת יותר בעייתי.
הראש היצירתי של גיל שמונה לא ויתר. "אמא, יש פיתה בפריזר? יש לי רעיון!". כך נולד החצ'פורי אקספרס – גרסה קלה ומהירה למאפה הגאורגי, בלי התעסקות עם בצק בשעות הלחץ. אפשר לגוון בסוגי הגבינות (אצלנו מעדיפים שילוב של פטה וגוש חלב). זמן האפייה תלוי במידת העשייה הרצויה של החלמון - 10 דקות לחלמון נוזלי, 16-17 דקות לחלמון מוצק לחלוטין. בתיאבון!
המצרכים (1 מנות):
אופן ההכנה:1 בעזרת סכין חדה חותכים עיגול גדול בדופן אחת של הפיתה. מקפידים להשאיר שוליים של 1 ס"מ ונזהרים לא לחתוך את הדופן השנייה. מסירים את העיגול החתוך כך שנשאר בסיס עם שוליים מוגבהים. 2 מפזרים את הגבינות ויוצקים את הביצה עליהן. מפזרים זעתר, מלח ופלפל. 3 אופים בטוסטר אובן או בתנור בחום של 180 בין 10 ל-17 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה. • אפשר להוסיף ירקות כמו פלפלים חתוכים, עגבניות, קוביות חציל קלוי או עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה וכוסברה. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. >> בשבוע שעבר הכנו מאפינס מקסימים הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |