נתחוני עוף בגזר וחלב קוקוסלא מאמינים שהילדים שלכם יאכלו "אוכל של גדולים"? קצת אופטימיות! הרי כבר אמרו חכמים, הכל אני יכול בחופש הגדול. אין כמו הימים הארוכים והלוהטים לנסות בהם דברים חדשים
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
"חלב קוקוס? פטרוזיליה? אין סיכוי. הילדים שלי לא יגעו בזה!". את המשפט הזה שמעתי אין ספור פעמים כשארחנו חברים ועמדתי להגיש לשולחן את המנה הזו. אני לא מתווכחת, רק מניחה את הסיר על השולחן ונותנת לריח ולילדים לעשות את שלהם.
המצרכים :
אופן ההכנה:1 בסיר רחב ושטוח מחממים שמן. מוסיפים את נתחי העוף. מערבבים מדי פעם עד שכל הנתחים משנים את צבעם ומתחילים להשחים. מוציאים מהסיר ומשאירים בצד. 2 מוסיפים לסיר את הבצל והגזר. מזהיבים מעט. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות עוד דקה תוך ערבוב. 3 מוסיפים לסיר את קרם הקוקוס והתבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את נתחי העוף. מביאים שוב לרתיחה עדינה ומבשלים יחד על להבה קטנה 5 דקות. מערבבים מדי פעם. 4 בודקים את אחד הנתחים ומוודאים שהוא מבושל לחלוטין מבפנים. אם לא, מבשלים שתי דקות נוספות ובודקים שוב. 5 מכבים את האש, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מפזרים פטרוזיליה ומגישים. * אם אוהבים, מחליפים את הפטרוזיליה בכוסברה. כוסברה משתלבת נהדר עם חלב קוקוס.* בגרסה למבוגרים אפשר להוסיף פלפל חריף ירוק פרוס דק לבצל והגזר. בסוף הם עוד יבקשו מנה שנייה | צילום: אסתי רותם, mako אוכלהכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |