כרובית במחבתאחרי שהתרגלנו שכרובית עובדת טוב או כשהיא מטוגנת בשמן עמוק או כשהיא שלמה בתנור, אנחנו שמחים להציג בפניכם שיטה שלישית וטובה לא פחות: כרובית במחבת, שקודם מתבשלת ואז מקבלת חריכה הגונה. אתם צריכים רק לערבב
צילום: יעל קצב, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 שוטפים את הכרובית ומפרידים לפרחים קטנים. מעבירים למחבת. 2 מוסיפים למחבת כוס מים פושרים, שמן זית ומלח. מבשלים את הכרובית ללא כיסוי על להבה גדולה 20-25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. בזמן הזה המים יתאדו ויבשלו את הכרובית, ולאחר מכן השמן שיישאר יחרוך אותה יפה. 3 הגשה: מורחים על צלחת שכבה נדיבה של לאבנה, מפזרים את פרחי הכרובית וסוחטים עגבנייה מלמעלה. ** אפשר לקצוץ את גזע הכרובית לחתיכות קטנות ולהוסיף גם אותו למחבת. ** הערבוב חשוב גם כדי שהכרובית תתבשל באופן אחיד וגם כדי שלא תישרף. ** אפשר להגיש בלי הלאבנה, ואז המנה היא פרווה. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים |