מאפינס תפוחים מקורמליםלא צריך פה מיקסר, לא מעבד מזון - רק חמש דקות עבודה וכל הבית הולך להתמלא בריח מטמטם של תפוחים וקינמון. מקרמלים קוביות תפוחי עץ ירוקים, מערבבים בבלילה זריזה, רבע שעה בתנור - ומוכן! (ויש גם גרסה פרווה)
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :ל-12 קאפקייקס
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 ממיסים במחבת חמאה, 2 כפות סוכר חום וקינמון ומוסיפים את קוביות התפוחים לצריבה של 2-3 דקות. 3 מכינים בלילה: טורפים בקערה את הביצים עד לקבלת קצף עדין, מוסיפים סוכר חום, תמצית וניל, שמן וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד. 4 מוסיפים לבלילה את התפוחים המקורמלים, קמח ואבקת אפייה ומערבבים. מאפינס תפוחים לפני אפייה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako5 משמנים תבניות קאפקייקס ויוצקים מהבלילה עד שני שליש מגובה התבניות. 6 אופים כרבע שעה, דוקרים בקיסם, וכשהוא יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים עליו מוציאים מהתנור. מפזרים אבקת סוכר מעל, מחכים קצת וזוללים. * בשביל גרסת פרווה ממירים את החמאה בכף שמן קוקוס. מאפינס תפוחים מוכנים ומצטננים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, makoיעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. בתיאבון! |