1 על מחבת יבשה קולים את הצנוברים תוך כדי ערבוב עד שהם מתחילים להזהיב. נזהרים לא לקלות יותר מדי, אז הצנוברים יהיו מרים. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת לקירור.
2 קוצצים את השום ושומרים בצד. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעול. מניחים כמה עלים בערימה, מגלגלים וחותכים בסכין חדה. לא קוצצים. קיצוץ יתר ישחרר מהבזיליקום טעם מר.
3 יוצקים על הפסטה המוכנה והחמה את שמן הזית. מפזרים צנוברים, שום, בזיליקום ופרמזן. מערבבים ומגישים.
גיוונים:
אפשר להוסיף קוביות פלפל אדום, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, פלפל אדום קלוי, לבבות ארטישוק, פטריות טריות או מוקפצות מעט בשמן או חמאה, פרוסות זוקיני מוקפצות, קוביות חצילים מטוגנים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!