1 שוטפים את חזה העוף ומייבשים היטב בנייר סופג. חותכים לפי קווי האורך של הנתח. זה נשמע מסובך, אבל קל מאוד לזהות אותם. מסירים חלקי שומן וגידים (כל מה שצבעו לבן או שמרקמו קשה).
2 טורפים בצלחת עמוקה ורחבה ביצה, חרדל, סויה (או מלח) ופלפל שחור. מכניסים פנימה כמה שניצלים שנכנסים (3-4 קטנים או 2 גדולים). משטחים את פירורי הלחם בצלחת רחבה ושטוחה.
3 מסדרים את הצלחות לצד הכיריים כך שהסדר משמאל לימין יהיה: ביצה, פירורים, מחבת. שמאליים יכולים לסדר הפוך.
4 מחממים במחבת שמן לטיגון בגובה 1 ס"מ, על להבה בינונית.
5 בעזרת יד שמאל או בעזרת מזלג, מעבירים שניצל אחד מן ביצה אל הפירורים. בעזרת יד ימין עורמים פירורים על השניצל. מהדקים, הופכים וחוזרים על הפעולה. מניחים בצד הצלחת ומכינים עוד אחד או שניים שייכנסו יחד למחבת.
6 טובלים את קצה השניצל בשמן. אם מופיעות בועות עדינות – טמפרטורת השמן נכונה. אם יש השתוללות והשפרצות – השמן חם מדי. אם לא קורה כלום – השמן קר מדי.
7 מכניסים למחבת שניים או שלושה שניצלים (תלוי בגודל) ומטגנים בחום בינוני 3-4 דקות, עד שהשניצל זהוב-שחום. אם הוא משחים מהר מדי, מנמיכים את האש.
8 הופכים את השניצלים ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
9 מוציאים ומעבירים לנייר סופג עד שערימת השניצלים מוכנה, ומגישים.
למיטיבי לכת:
• אפשר לתבל את הביצה בכל תבלין שעולה על דעתכם: פפריקה, כמון, חווייג', כורכום, שום גבישי ועוד.
• פירורי הלחם יקבלו בברכה תוספות כמו שומשום, מעט קצח, מעט עשבי תיבול יבשים או עשבי תיבול טריים קצוצים דק.
>> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה