1 ממלאים קומקום במים ומביאים לרתיחה. בינתיים שמים את אטריות האורז בקערה גדולה עמידה לחום. כשהמים רותחים, יוצקים אותם על האטריות ומוודאים שכל האטריות שקועות בהם לחלוטין. מכסים את הקערה בניילון נצמד במשך 5 דקות או עד שהאטריות רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומערבבים מיד עם שמן השומשום כדי למנוע מהאטריות להידבק זו לזו.
2 בזמן שהאטריות מושרות במים, חולטים את האפונה הסינית בסיר עם מים רותחים במשך כ-2 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך אך עדיין בצבע ירוק בוהק. מוציאים את האפונה מהמים ומעבירים אותה מיד לקערה עם מי קרח. מסננים היטב וחותכים את התרמילים באלכסון ל-2-3 פיסות.
3 חוצים את 2 סוגים הפלפלים ומוציאים את הליבה והזרעים. חותכים את הפלפלים לרצועות ארוכות ודקות.
4 קוטמים את קצות הבצל הירוק וחותכים אותו דק ובאלכסון.
5 מכינים את הרוטב: טורפים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
6 מניחים בקערה גדולה את השרימפס, הבצל הירוק, האפונה הסינית והפלפלים. מוסיפים את האטריות המסוננות, עלי הכוסברה וזרעי השומשום. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים כך שכל המרכיבים יצופו ברוטב. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.
*אם רוצים לארוז את הסלט, יש לתת לאטריות האורז להצטנן לחלוטין לפני שמערבבים אותן עם שאר החומרים.