בימואלוס נהדרים לפסחתענוג מטוגן ומתוק של פסח: לביבות ספרדיות ממצות ותפוחי אדמה שמגישים עם סירופ סוכר מתקתק. יסלחו לנו הקניידלך, אבל זו המנה שחיכינו לה כל השנה (ואנחנו לא מגזימים)
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים! |
המצרכים :לבימואלוס:
לסירופ הסוכר:
אופן ההכנה:1 מבשלים את תפוח האדמה במים עד שהוא מתרכך וניתן למעוך אותו. 2 שוברים את המצות לחתיכות לא קטנות מדי, בערך 8 חתיכות מכל מצה, משרים אותן בקערה עם מים למשך שתי דקות ומסננים היטב. 3 מערבבים את המצות עם הביצים, תפוח האדמה המעוך והגבינה. ממליחים ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה. 4 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים בסיר את המים, הסוכר והלימון עד לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות. 5 מחממים במחבת שמן לטיגון. בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות ומטגנים היטב בשני הצדדים עד שהן שחומות ויפות. 6 מעבירים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג ומגישים עם הסירופ. אפשר להחליף את הסירופ בסוכר רגיל, דבש, ריבה או כל תוספת אחרת שאוהבים. לפוסט המקורי בבלוג טעים! |