בורמוליקוס שכולם אוהביםבינינו, הבורמוליקוס האלה הם הסיבה העיקרית שאנחנו אוהבים את פסח - יותר מליל הסדר, האפיקומן ואפילו המצה בריי. כי כשכל כך מעט מרכיבים מצליחים ליצור כזאת מנה טעימה - בעינינו זה לא פחות מנס
| mako אוכל
| פורסם 18/04/22 06:31
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מניחים את המצות בכלי שטוח ומכסים במים. משאירים כך 10-15 דקות, עד שהמצות מתרככות. 2 שוברים את המצות הרטובות לחתיכות (לא מפוררים!), וסוחטים טוב טוב בין כפות הידיים. מעבירים את שברי המצות הסחוטים לקערה. 3 מוסיפים את הביצים, היוגורט, מלח ופלפל שחור (אנחנו אישית מעדיפים בלי פלפל - רק מלח) ומערבבים היטב. 4 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת (השמן צריך להיות בגובה של כס"מ). 5 יוצרים קציצות מהתערובת בעזרת הידיים או שתי כפות, ומניחים בזהירות בשמן החם. מטגנים עד הזהבה, הופכים ומטגנים מהצד השני. 6 מוציאים לנייר סופג. מגישים חם עם קערה של יוגורט צונן. >> 15 מנות שהיינו מתים לזלול עכשיו גיוונים: * אפשר להוסיף לבלילה בצל מטוגן, גבינה צהובה מגוררת, גבינה בולגרית מפוררת או גם וגם וגם - אבל אז אלה כבר לא בורמוליקוס תקניים. * לבורמוליקוס מתוקים מוסיפים טיפ טיפ סוכר לבלילה, ומפזרים סוכר מלמעלה לפני ההגשה. * אם מכינים בורמוליקוס ממצה אחת בלבד - יש להשתמש בביצה שלמה. |