סלט כרובית ומשמשים יבשים של אבי ביטון
המרכיבים (4 מנות):
2 כרוביות
12 משמשים מיובשים
חופן אגוזי לוז
1 צרור נענע (עלים בלבד)
1 צרור בצל ירוק
1 צרור כוסברה
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
2 כפות דבש
5 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- קוצצים את הכרובית דק ומכניסים לקערה.
- קוצצים את שאר המרכיבים, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מערבבים את חומרי הרוטב, מוסיפים לסלט, מערבבים ומגישים.
ירוקים חלוטים ומוקפצים בסגנון אסייתי של ריטה גולדשטיין
המרכיבים:
בייבי זוקיני
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית לטיגון
לימון טרי
כרוב ניצנים טרי
אפונת גינה
שעועית ירוקה
שמן שומשום
רוטב סויה
שום כתוש
שומשום
אופן ההכנה:
- חוצים את הבייבי זוקיני, ממליחים ומפלפלים ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית כשהזוקיני מונח על החלק החתוך. לאחר צריבה יפה סוחטים מיץ מחצי לימון כדי לזגג את הזוקיני.
- חולטים כרוב ניצנים טרי, אפונת גינה ושעועית ירוקה כמה דקות במים רותחים.
- מסננים ומעבירים להקפצה קלה במחבת עם מעט שמן שומשום, סויה ושום כתוש.
- מקשטים בשומשום ומגישים.
קציצות פול ירוק טרי של ישראל אהרוני
המצרכים:
חצי קילו פול ירוק טרי (ללא התרמילים)
1 בצל סגול
3 שיני שום
פלפל צ'ילי אדום חריף
חופן כוסברה
חופן נענע
קליפה מגוררת מלימון אחד
כחצי כוס קמח חומוס
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מרסקים (בהדרגה) את כל החומרים חוץ מקמח החומוס לתערובת פירורית. מוסיפים את קמח החומוס ומערבבים.
- צרים מהתערובת קציצות נאות.
- מטגנים בשמן זית.
- מגישים עם לימונים לסחיטה מעל.
סופריטו עוף ופול ירוק עם גרמולטה עגבניות של אבי ביטון
המצרכים:
4 כרעיים, חצויות לירך ושוק
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
500 גרם פול ירוק טרי ושלם עם התרמיל (נקי מעוקץ)
לגרמולטה עגבניות:
2 עגבניות קצוצות
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
לימון קטן שלם, קצוץ (עם הקליפה)
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר רחב, ממליחים את העוף וצורבים היטב כ-10 דקות מכל צד.
- מוצאים את העוף וצורבים את הפולים עד השחמה.
- מחזירים פנימה את העוף וחצי כוס מים.
- מתבלים בפלפל שחור ומבשלים בחום נמוך כשעה.
- הכנת הגרמולטה: מערבבים את כל המרכיבים.
- מגישים את העוף והפולים ועליהם גרמולטה.
קציצות דג עם עגבניות קונפי של אהרוני
המצרכים:
קילו פילה דג ים, ללא עור
בצל סגול
צ'ילי אדום
3 שיני שום
קליפה מגוררת מלימון אחד
חופן כוסברה טרייה
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לעגבניות:
קילו עגבניות שרי צבעוניות, בכל הצבעים
שליש כוס שמן זית
שליש כוס חומץ בלסמי
כף סוכר חום
8 שיני שום שלמות
צ'ילי אדום פרוס
4 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור
להגשה:
חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- מסדרים בתבנית צלייה את כל חומרי העגבניות וצולים בתנור בחום 180 מעלות חצי שעה.
- בינתיים מכינים את הקציצות: מרסקים את כל החומרים (בהדרגה) לתערובת פירורית.
- צרים מהתערובת קציצות יפות.
- מכניסים את הקציצות לתבנית עם העגבניות, וצולים בתנור עוד כ-20 דקות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל עלי בזיליקום.
עוגה בחושה לימונית עם מרנג ופירות של קרן קדוש
המצרכים:
לעוגה:
4 ביצים
180 גרם סוכר
120 גרם שמן
חצי כוס מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת
250 גרם אבקת שקדים
כפית וחצי אבקת אפייה
כפית מחית וניל
למרנג האיטלקי:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
45 מ"ל (חמישית כוס) מים
לקישוט:
פירות
אופן ההכנה:
- מתחילים עם העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את השמן בזילוף איטי.
- מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון.
- מוסיפים את אבקת שקדים, אבקת האפייה והווניל ומעבירים לתבנית אפייה משומנת ומקומחת.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות או עד שהעוגה משחימה. מצננים היטב ומגישים.
- מכינים מרנג איטלקי: שמים בקערת מיקסר עם וו הקצפה את החלבונים והמלח.
- מעבירים את הסוכר והמים לסיר בינוני ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. כשהסירופ מגיע ל-113 מעלות - מתחילים להקציף את החלבונים על מהירות בינונית.
- ממשיכים לבשל את הסירופ עד 118 מעלות, ומסירים מהאש.
- מגבירים את מהירות המיקסר ויוצקים את הסירופ בזרם דק אל החלבונים, תוך כדי הקצפה מהירה.
- ממשיכים להקציף במהירות בינונית עוד 7 דקות, עד שהמרנג יציב ומבריק מאוד.
- מניחים הר מרנג על העוגה ושורפים בעזרת ברנר. מקשטים בפירות יער.
בסבוסה אסלית לפסח של אבי ביטון
המרכיבים:
4 ביצים
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי סוכר
כוס קוקוס
כוס קמח תירס (כמו לפולנטה)
כוס קמח שקדים
1 שקית אבקת אפייה
לסירופ:
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים הרטובים, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים לבלילה אחידה.
- מעבירים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים 30 דקות.
- מחממים את מרכיבי הסירופ ויוצקים על העוגה החמה.
** המתכונים מובאים כפי שסופקו לנו על ידי השפים.
התוכנית צולמה במעדנא ברעננה. באינסטגרם:_maadana_