ספרו לנו את סיפור החג הכי עסיסי שלכם, ותוכלו לזכות בפרס ממש שווה!
מצות
טוב, מתכון למצה עם שוקולד אנחנו לא הולכים לתת לכם, אבל יש לנו מתכון למצות עם שוקולד ואגוזי קשיו, שזו דרגה אחת מעל. אבל צחוק בצד, אין על לנשנש מצות בפסח - עם שוקולד, חרוסת, ממרח חלבה או אפילו חומוס. אבל אם רוצים לצאת קצת מהשטאנץ הנה כמה אפשרויות: ס'מורס מצות - סנדוויץ' אמריקאי בגרסה ישראלית של מצות, מרשמלו לוהט ושוקולד; חטיף מצות עם שוקולד, קרמל ואגוזי לוז; ואפילו עוגת מצות בקרם שוקולד.
אם רוצים לקחת את המצות לכיוון המלוח, תמיד אפשר להכין מצה בריי, מצייה, בורמואלס ועוד - יש לנו כאן 4 גרסאות למצה בריי של עדות שונות. ותמיד תזכרו שאפשר לשלב במצה בריי כל דבר - מירק מבושל ועד בשר, ולהפוך אותה לפשטידה מטוגנת שסוגרת לכם פינה של ארוחה.
אורז
גם אם הכנתם סיר מלא באורז לבן וגם אם שדרגתם אותו עם תבלינים וירקות – אתם תמיד יכולים להפוך אותו לאורז מוקפץ, שממש אוהב כשמכינים אותו מאורז קר. הנה מתכון מעולה לאורז מוקפץ עם עוף ופטריות (שימו לב שיש רוטב סויה כשר לפסח), והנה מתכון לאורז מוקפץ עם ברוקולי וקשיו. לא רוצים מוקפץ? אין בעיה - לביבות אורז הן תמיד אופציה טעימה.
תפוחי אדמה
מתפוחי האדמה בתנור שנשארו אחרי הסדר אפשר להכין קרוקטים: מעבירים לסיר כמות של כ-3 תפוחי אדמה מאתמול, מחממים מעט ומוסיפים 50 גרם חמאה. מועכים לפירה ומתבלים במלח. מפזרים על משטח העבודה קמח תפוחי אדמה, לוקחים חופן פירה ומעצבים לנקניק קטן או לכדורים. טובלים בביצה, ואז בפירורי לחם כשרים לפסח (ממש כמו שניצל) ומטגנים עד שהם משחימים מכל הכיוונים. מעבירים לנייר סופג ומגישים מיד.
נשארו לכם שאריות של פירה? אפשר להפוך אותו ללביבות אפויות (או מטוגנות) עם גזר מגורר, בצל, ביצה ותבלינים. המתכון נמצא כאן.
מרק עוף
את המרק המסונן אפשר להקפיא במכלים קטנים ולהשתמש בו כציר שיכול להעשיר תבשילים כמו ריזוטו, פילאף, פאייה ועוד.
את שאריות העוף המכובס אפשר לשדך למגוון מאכלים בהם הוא משמש תוספת, או חלק מרכזי. הנה כמה דוגמאות: סלט עוף ואבוקדו, סלט עוף ונבטים בסגנון אסייתי, עוד מתכון לסלט עוף אסייתי, וסלט עוף מהיר בתוך טורטייה (מקמח תירס היא כשרה לפסח). רוצים משהו פשוט יותר? ערבבו את העוף עם מיונז, בצל סגול קצוץ (או ירוק), מלפפון חמוץ, פטרוזיליה, פלפל אדום קצוץ וקצת מלח - ותקבלו סלט עוף מהיר.
בשר
נשאר לכם צלי? מעולה. תפרסו אותו לפרוסות, תכינו צ'ימיצ'ורי ותאכלו אותו לצד הרוטב החריף והמרענן הזה, שיקפיץ לכם את צלי האתמול לרמות חדשות לחלוטין (למתכון: צ'ימיצ'ורי כוסברה).
נשאר לכם המון רוטב מהצלי, אבל לא אורז? אם תבשלו אורז ברוטב תקבלו פילאף מעולה.
נשאר לכם סטייק מאתמול או חתיכות בשר כמו פילה, סינטה ועוד? אפשר להכין מהם סלט מהמם של בשר וירקות. הנה מתכון של אהרוני לאנטרקוט עם ירקות ירוקים - אתם יכולים לוותר על ההשריה והצלייה של הבשר, ורק לחתוך אותו ולצרף לירקות.
איך מבשלים להמון אנשים? מדריך לארוחת החג
קינוחים כשרים לפסח של תום פרנץ
עוגות ועוגיות לפסח של אורן בקר
כל המנות הראשונות והתוספות לפסח
מתכוננים לפסח: מה להכין בכל יום?