לתשומת לב הגולשים המפצחים: מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) מפרסם היום כי אכילת פיסטוקים מדי יום עשויה להפחית את הסיכון למחלת לב ולשמירה על כלי דם.
על פי הפרסום, הפיסטוק לא לבדו: גם אגוזים אחרים זוכים בתואר. "אכילת 45 גרם מדי יום מרוב סוגי האגוזים, כחלק מתפריט דל בשומן רווי וכולסטרול, עשויה להפחית את הסיכון למחלת לב", כך לפי המחקר החדש.
עשיר בסיבים ודל בקלוריות
כשאנחנו אוכלים פיסטוקים, מלבד ויטמינים רבים וסיבים תזונתיים - אנו מזינים את גופנו גם בנוגדני חמצון שיכולים לנטרל רדיקלים מזיקים. במנהל התרופות בארה"ב ממליצים על אכילת פיסטוק כאחת הדרכים הטובות ביותר לשמירה על הבריאות.
האגוז הירוק הוא היחיד שמכיל כמויות משמעותיות של שני נוגדי חמצון, המקושרים לסיכון מופחת ללקות בעיוורון. ואם זה לא מספיק, אז פיסטוקים הם גם אחד מסוגי האגוזים הדלים ביותר בקלוריות ובשומן, ועשירים ביותר בסיבים. פיצוח נעים - ובריא!
אז מה מכינים מפיסטוקים? עוגיות חמאה עם פיסטוק, פקאן ושקדים של מיקי שמו, למשל.