היום, כשכל תינוק יודע שקינואה הרבה, אבל הרבה יותר קלה לעיכול מאורז לבן, קל מאוד למצוא סופרים שמתמחים בשוק המוצרים האורגני. יהיו שיגידו, יותר מדי קל. אנחנו לקחנו על עצמנו לחטט במדפים היותר נידחים בסופרים האלה, ולמצוא את הדברים היותר אזוטריים ומעניינים שיש להם להציע לנו. על כל אחד מהמוצרים כמובן נספר לכם בשביל מה בדיוק הוא טוב ומה אפשר לעשות איתו חוץ מלבהות בו בעיני עגל. למה להיות אנטי – לכו תדעו, אולי יום אחד תזדקקו גם אתם לממרח תמצית שמרים.
משקה אורז אורגני דל שומן (מותגים שונים)
מה זה: תחליף חלב ללא לקטוז, דל בשומן ובתוספת ויטמינים D ו-A. המשקה עשוי מאורז אורגני שמעובד לשתייה, קצת בדומה למשקאות הסויה המוכרים.
למי זה טוב: לרגישים ללקטוז ולאלה שמחפשים לחזק את הגוף גם דרך שתייה. המשקאות מכילים כמויות גבוהות של סידן ומועשרים בחומצות אמינו.
מה עושים עם זה: אפשר לשתות ישר מהקופסה, לבשל איתו ולהשתמש במקום חלב לאפייה. ויש גם בטעם וניל.
כמה עולה: 9.99-13.99 שקל
גרגרי פולן (מותגים שונים)
מה זה: תוסף מזון טבעי, או במילים אחרות: גרגרי אבקת פרחים. הגרגרים נראים כמו עדשים מוקטנות ומגיעים בצבעים שונים.
למי זה טוב: למי שרוצה להעשיר את הסלט, האורז או המשקה שלו בפולן, שאמור להוסיף "טעם אגוזי חמוץ-מתוק". הפולן מלא בחומצות אמינו וטוב אם אתם מנסים להתאושש ממחלה או סתם לשמור על ערנות גבוהה.
מה עושים עם זה: מוסיפים לאוכל או למשקה, או מעמיסים על כפית עם דבש ואוכלים. שימו לב, צריך להתחיל בכמויות ממש קטנות ולעלות בהדרגה.
כמה עולה: כ-120 שקל לקילו
שמן פשתן (חברת ירושלים לשומשום)
מה זה: שמן עשוי מזרעי פשתן, אורגניים כמובן. השמן מכיל את הכמות הגבוהה ביותר של אומגה 3 הנמצאת במזון, ומיוצר בתהליך מיוחד של כבישה קרה, שגם מונע ממנו חשיפה לאור או לחום, חלילה.
למי זה טוב: בעצם, כנראה שכמעט לכולם. לסובלים מכולסטרול, סוכרת, שומנים בדם, טרשת עורקים, דיכאון ועוד ועוד.
מה עושים עם זה: מוזגים בעדינות לכפית, וישר לגרון. אחת עד שתיים ביום.
כמה עולה: 22 שקל ל-200 גרם
אבקת חרובים (חרובית)
מה זה: תחליף טבעי לקקאו או שוקולד, עשוי מאבקת חרובים וללא חומרים מלאכותיים.
למי זה טוב: למי שלא מסתפק בקמח מלא בעוגת השוקולד שלו ורוצה אותה אקזוטית יותר, ולהורים שרוצים לתת לילד משקה חרובים במקום שוקולית. אבקת חרובים מכילה גם פחות שומן מקקאו, ואין בה קפאין.
מה עושים עם זה: התצלום על העטיפה אומר הכל. עוגות ומשקאות בטעם שוקולד-חרוב.
כמה עולה: 21.50 שקל לאריזה של 500 גרם
פתיתים ואבקת שמרי בירה (מרשל טבעי)
מה זה: הפתיתים נראים כמו חתיכות נסורת קטנות, לבנות אפורות. האבקה באותו צבע, אוורירית מאוד. הטעם אמור להיות דומה לזה של גבינת פרמזן.
למי זה טוב: השמרים מכילים כמות גבוהה של חומצות אמינו ומינרלים. לכן הם מתאימים לטיפול באקנה, להרגעה של עצבנות יתר ואיזון מצב הרוח, וכמובן לחיזוק כללי של הגוף.
מה עושים עם זה: כמו שעושים עם פרמזן. בוזקים בהנאה על סלט קיסר, פסטה או אורז. אם משתמשים באבקה, ניתן ליצור ממנה ממרח ולמרוח על לחם.
כמה עולה: 18.99 שקל ל-200 גרם
מיץ אלוורה וענבים (טיפקו)
מה זה: מיץ ירקות תאילנדי, בתוספת תמציות אלוורה וענבים לבנים.
למי זה טוב: למי שלא שותה קולה כבר מזמן, אבל גם פריגת כבר תעשייתי מדי בשבילו. תכונות האלוורה במיץ אמורות להיות זהות לאלה של אלוורה מעלה טרי, ולכן תורמות לחוסן הכללי של הגוף ומחזקות אותו בחורף.
מה עושים עם זה: בכוס גבוהה, או ישר מהמקרר. שותים.
כמה עולה: 9.99 שקל לליטר
קונפיטורת אתרוגים (משק לין)
מה זה: ריבה בצהוב בהיר בהיר, עשויה מאתרוגים וחומרים טבעיים אחרים.
למי זה טוב: למי שמאס בריבת תות על הטוסט שלו, ורוצה קצת לגוון עם ההוא מהסוכה. האתרוג נחשב כפרי "שלם" של הטבע, וביהדות מיוחסות לו תכונות של פוריות והטבה עם הזרע.
מה עושים עם זה: מורחים על טוסט או על קרואסון, או כל דבר אחר שאתם אוהבים לעשות עם הריבה שלכם.
כמה עולה: 16 שקל ל-250 גרם
ממרח תמצית שמרים (מרמייט)
מה זה: קופסה חומה קטנה עם מכסה צהוב, שמכילה ממרח מתמציות שמרים ואחרות.
למי זה טוב: לאופים ובשלנים אורגניים שרוצים להעשיר את הבצק או התבשילים עם עוד קצת טעם ובריאות. הממרח נטול שומן ומכיל אחוז גבוה של חלבונים וויטמינים מקבוצת B.
מה עושים עם זה: אפשר למרוח על לחם או טוסט, להוסיף למרק או לכל תבשיל אחר.
כמה עולה: 45 שקל ל-250 גרם
ממתיק מזרעי תירס (סורביטול)
מה זה: אבולוציה אורגנית של סוכרזית. ממתיק העשוי 100% נבטי תירס, ללא טעם לוואי ועם ציור של שני תירסים מצחיקים על קופסת הפח שלו.
למי זה טוב: למי שסוכר לבן מפחיד אותו, חושש מהשמועות על צבעי מאכל בסוכר החום ולא יכול עם טעם הלוואי של הסוכרזית.
מה עושים עם זה: גם כאן, כמו שעושים עם סוכר. כלומר, הכל.
כמה עולה: 21.99 שקל ל-500 גרם
תערובת חמין (אדמה)
מה זה: תערובת קטניות מיוחדת לחמין. אריזה קטנה מלאה שעועיות שחורות, אדומות ולבנות ששוחות בין אלפי גרגרי כוסמין קטנטנים. כולם, כמובן, גידולים אורגניים.
למי זה טוב: לאמהות טובות שרוצות את החמין שלהן בריא קצת יותר.
מה עושים עם זה: נו מה, חמין.
מתכון לחמין עם תערובת חמין, אדמה
1. מחממים שמן בסיר גבוה, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה.
2. מוסיפים את תערובת החמין ויוצקים מים עד 3/4 גובה הסיר, או עד כיסוי הבצל והתערובת.
3. מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים בשר, עצמות מוח ותפוחי אדמה.
4. מתבלים את הכל במלח, פלפל שחור ודבש לפי הטעם, ומבשלים על אש נמוכה.
5. מניחים נייר פרגמנט מעל התבשיל, ומעליו מניחים ביצים. מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
6. משאירים את החמין על הפלטה או בתנור על חום של פלטה למשך הלילה. בודקים שלא התייבש, מתקנים תיבול ומגישים
כמה עולה: 18.99 שקל ל-400 גרם