אין הרבה אנשים שעומדים בפיתוי כשמציעים להם שוקולד, וגם אלה שעומדים בפיתוי - הרבה פעמים זה עולה להם בבריאות. אבל לא הכל רע בשוקולד. בזכות הקקאו שבו, מתברר שהוא מכיל חומרים אנטי חמצוניים, חומצות שומן שבריאות לנו וגם איכויות להעלאת מצב הרוח.
מטבע הדברים, גם השוקולדים אינם מקשה אחת, ויש כאלה בריאים יותר ופחות. השוקולד המריר נחשב בריא יותר, כי יש בו יותר מוצקי קקאו, אבל ד"ר מאיה רוזמן מסבירה שזה לא תמיד נכון. "שוקולד מריר לא אוטומטית עדיף על שוקולד חלב", היא אומרת, "והסיבה היא שאין קשר בין אחוז הקקאו לבין אחוז השומן, כך שיכול להיות שוקולד מריר שיש בו פי 2 אחוזי שומן משוקולד חלב, ובמקרה כזה ברור ששוקולד החלב יהיה הבריא יותר". שוקולד לבן, על כל פנים, הוא הכי פחות בריא, כי יש בו רק את השומן של הקקאו, בלי נוגדי החמצון. גם שוקולד חרובים, מתברר, אינו בריא יותר משוקולד רגיל, ולמרבה הצער - אפילו בקלוריות יש ביניהם דמיון.
אז אילו שוקולדים הכי טובים לנו?
במקום הרביעי והאחרון: שוקולד חלב עם עדשים של עלית, שוקולד במילוי קרם נוגט של עלית ולינדט רגיל.
במקום השלישי, עם הרבה שומן, ויותר מ-500 קלוריות ל-100 גרם: מרמולייט ללא סוכר, ספלנדיד מריר 70 אחוז, שוקולד חלב וקליק אגוזים וופל של עלית
במקום השני: לינדט תפוזים, שוקולד מריר של עלית ורייטר במילוי מרציפן.
ובמקום ה-1:
שוקולד 92 קלוריות של עלית: עם הכי פחות קלוריות והכי מעט סוכר
שוקולד מריר ללא סוכר (וללא ממתיק מלאכותי), גם כן של עלית