רוצים להרגיש שאתם עושים משהו למען הגוף שלכם? אמצו לשגרת חייכם את ארבעת המתכונים הבאים, כולם טעימים וכולם בריאותיים להפליא – וכבר עשיתם צעד קדימה. קציצות אפויות של אורז מלא, טחינה ביתית, סלט קינואה עם ים של ירוקים וגלידת בננה שיופייה בפשטותה
לא צריך לעבור לתזונה שכולה סלט. באמת שלא | צילום:
jupiter images
קציצות אורז מלא ושעועית מש (מתכון של איתי בר)
המצרכים: 1 כוס אורז עגול מלא מבושל 1 כוס שעועית מש מונבטת 2 כפות פשתן מושרה במים חבילה פטרוזיליה חבילה כוסברה בצל אחד בינוני 5 שיני שום 2 קישואים בינוניים 2 גזרים 2 כפיות כמון מלח פלפל לפי הטעם קמצוץ אגוז מוסקט
אופן ההכנה: 1. טוחנים במעבד מזון את הפשתן והפטרוזיליה ומעבירים לקערה גדולה. 2. טוחנים את שאר המרכיבים ומוסיפים לקערה. 3. מטבלים ומערבבים היטב. 4. יוצרים קציצות. 5. אופים ב-150 מעלות כארבעים וחמש דקות.
קציצות אורז מלא ושעועית מש. ברור שאפויות | צילום:
אורגניק מרקט
טחינה ביתית
המצרכים: 1/2 כוס טחינה גולמית אורגנית משומשום מלא 1/2 כוס מיץ לימון (או מיץ מנדרינות לטחינה מתוקה, או חצי חצי לחמוץ/מתוק) פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה/נענע) שום (אופציונאלי)
אופן ההכנה: 1. שופכים את הטחינה לקערה. 2. מוסיפים את המיץ ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי (אפשר לדלל גם עם מעט מים). 3. מוסיפים הרבה עלים ירוקים קצוצים ומערבבים. 4. נשמר במקרר כ-5 ימים.
אופן ההכנה: 1.קולפים, חותכים ומקפיאים את הבננות. 2.כשהבננות קפואות מכניסים אותן לבלנדר או מעבד מזון ומערבלים שוב ושוב, תוך שימוש בכף, בין הערבולים, לדחיסת הבננות לתוך הלהב עד קבלת מרקם קטיפתי. 3.מעבירים לצלוחית ומפזרים מעל: אגוזים, צימוקים, פסיפלורה, מעט קינמון, טחינה גולמית, אגבה, מייפל או מה שמתחשק.