רבים מאיתנו אוהבים לאכול סטייקים, המבורגרים ושווארמה. אז אם לארוחת הערב תכננתם סטייק ברוטב שום- אולי כדאי שתחשבו פעמיים: מחקר חדש שנערך במשך עשר שנים קובע - בשר אדום מגביר את הסיכוי למוות מוקדם ב-30%.
המחקר שנערך במשך עשור בהשתתפות כחצי מיליון בני אדם, מתפרסם כעת ומוביל למסקנה עיקרית אחת- הבשר האדום אינו בריא.עורכי המחקר מצאו כי עוף בריא הרבה יותר.
"אכילה מרובה של בשר אדום גורמת עלייה בסיכון לסרטן ומחלות לב", מסבירה התזונאית ד"ר ניבה שפירא. "תזונה זה מכלול. ההמלצות הן לשלב בשר עם ירקות שמנטרלים את הנזק שגורם הבשר האדום אם אוכלים אותם בו זמנית".
ד"ר שפירא מסבירה כי במחקר הוכח הקשר בין בשר אדום לסרטן, שומנים ומחלות לב. "אנחנו יודעים שמה שקובע זה היחס בין כמות הבשר האדום לירקות ולעוף ודגים. צריך לאכול בצורה מאוזנת. לבשר אדום יש תרומה משמעותית, אבל חשוב גם איך מכינים אותו. אם הוא עשוי היטב (וול-דאן) הרבה גורם יותר נזק מבשר נא".
השף אייל כץ מסכים: "בשר זה כיף, טעים, ובריא במידה, הכל עניין של מינון", הוא אומר. "בארץ אוכלים מעט מאוד בשר אדום, עד עשרה ק"ג בשר לנפש בשנה, לעומת האמריקנים 40 ק"ג לנפש.
לא מעניינים אתכם המחקרים?
מתכון לפרוסות שייטל צרובות של השף ארז קומרובסקי
מתכון לרוסטביף סינטה משובח של מסעדת בליני
מתכון לאנטריקוט מושחר בדבש ויין של אריאל כהן