זה בטוח קרה גם לכם: הרעב של הצהריים התחיל לדגדג, אבל בלבכם החלטתם שדי, אתם שמנים נורא, ויותר אתם לא מתנפלים על קוסקוס לארוחת צהריים. היום, הבטחתם לעצמכם, אתם מסתפקים בסנדוויץ' המעאפן שמוכר האיש החמוד בכניסה לבניין. חושבים שחסכתם קלוריות? מוטב שתחשבו שוב. אתם אפילו לא מתחילים לדמיין כמה קלוריות יש בכל "סנדוויץ' מעאפן" שכזה.
נו, אז כמה קלוריות זה?
התשובה היא, כמובן, תלוי: בסנדוויצ'ים המשמינים ביותר (ג'בטה עם טונה במיונז/ סלט ביצים/חביתה וגבינת שמנת) יש – תחזיקו חזק – לא פחות מ-800 קלוריות. אם תלכו על חצי בגט עם עוף חם או רוסטביף, לעומת זאת, תשלמו 500 קלוריות בלבד (עלק בלבד, 500 קלוריות זה כמו חבילת שוקולד שלמה).
רק לשם ההשוואה, בארוחת צהריים של חזה עוף עם תפוח אדמה אפוי וסלט יש 300 קלוריות, שזה בערך חצי ממה שמכיל הכריך הממוצע. אז אנחנו יודעים שחזה עוף ודברים אפויים הם לא בראש סדר העדיפויות שלכם, אבל אם אתם רוצים להוריד את הכרס הזאת, אולי כדאי שהם יהיו.
עוד אפשרות היא ללכת על כריך בריא ומתון יותר קלורית – בלחם קל, בלי מיונז (מה רע בחרדל? או מטבוחה? או חציל רומני?), עם ירקות טריים במקום מטוגנים. כריך מהסוג הזה יכול לחסוך לכם עד 400 קלוריות, אבל סביר להניח שתצטרכו להכין אותו בעצמכם.
אבל אני עדיין רעב!
ונקודה אחרונה – אם אתם מאלה שלא קל להשביע אותם (זה בסדר, גם אנחנו), הדיאטנית ד"ר מאיה רוזמן ממליצה לכם ללכת על כריכים מלחם מלא עם כמות גדולה של חלבון. מכיוון שאנחנו רוצים להישאר בגבולות הגזרה דלת השומן, מציעה ד"ר רוזמן כריך של לחם מלא עם חזה עוף, או לחלופין עם טונה וביצה קשה. לקחנו.