1) השתדלו לא להגיע רעבים מדי לארוחה המשפחתית הגדולה. נסו לאכול ארוחה קלה כשעתיים לפני הארוחה. למשל כריך מלחם קל, פרי עם חמישה שישה שקדים או יוגורט דל שומן.
2) בארוחה עצמה השתדלו לבחור את המנות שאתם אוהבים במיוחד, אלה שנחשבות לסוג של פינוק ואינן מזדמנות בקרבנו בימים הרגילים.
3) אם המנות מוגשות על צלחות מרכזיות נסו לעשות מעין ספירת מלאי – לבדוק מה יש ולתכנן מה לוקחים. אם רוצים לטעום גם מהדג וגם מהבשר, למשל, קחו מנה מוקטנת מכל אחד, או שתאכלו רק חלק מן המנה ולא את כולה.
4) אם אתם רוצים להשאיר מקום לקינוח, מומלץ לוותר על הפחמימות: הלחם והתוספות כמו אורז, פתיתים, תפוחי אדמה וכד'.
5) הגדירו לעצמכם מראש במה אתם חושקים – בדברים עם טעם, ונסו לזכור שטעם לא מושג מכמות גדולה יותר של אותו מזון אלא ממשך חשיפה גדולה יותר של המזון על הלשון.
6) כדי ליהנות מהטעם איכלו לאט. זכרו שבלוטות הטעם נמצאות על הלשון בלבד וכול השאר הוא צינור נטול טעם.
7) הרבו באכילת ירקות בכל צורה: סלטים טריים, ירקות מבושלים או מרקים. הם גורמים לצלחת להראות צבעונית ומלאה יותר ללא תוספת קלורית משמעותית. הימנעו מסלטים עם מיונז.
8) נסו להרחיק את הקינוח מהמנה העיקרית עד כמה שניתן. הזמן המומלץ הוא שעתיים. בזמן הזה אפשר לפטפט עם בני המשפחה, לעזור בפינוי הכלים והדחתם או לשחק עם הילדים.
9) וותרו על משקאות ממותקים. שתו מים. זה המשקה המרווה ביותר עם אפס קלוריות. תשמרו את הקלוריות למאכלים הטעימים או לשתיית כוסית אלכוהול.
הכתבה באדיבות המרכז להרזיה ושינוי אורח חיים בשיטת ד"ר לוי